Albanian Medical Association

Albanian Medical Association

Trajnim per studentet “Mbi semundjet e zemres”

Ky trajnim perfshin:

  • Diskutim rast klinik
  • Interpretim i EKG
  • Ekografia Kardiake

Nga  Dr.Gary Russell MD dhe Dr.Kion Hoffman MD

Data: 28.04.2022

Ora: 18:00

Adresa: Rr. “4 Deshmoret”, pallati i ri perball gjimnazit “Partizani:, prane farmaci “Vinifarma”

Nr. Tel: 0682020801

Lexo më shumë

Perfshirja e paraligjorit ne legjislacionin shqiptar ne kuader te rritjes se akesit ne sherbimet e ndihmes juridike per komunitetet vulnerabel.

Perfshirja e paraligjorit ne legjislacionin shqiptar ne kuader te rritjes se akesit ne sherbimet e ndihmes juridike per komunitetet vulnerabel.

 

Sa e rendesishme eshte perfshirja e paraligjorit ne legjislacionin shqiptar ne kuader te rritjes se aksesit ne sherbimet e ndihmes juridike per komunitetet vulnerabel?

Per te diskutuar mbi kete ceshtje zhvillohet ne date 28 prill 2022, ora 10:00 tryeza me eksperte, pedagoge, aktiviste dhe studente.

Linku i regjistrimit: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUvcumprjguGdPegiDAeG0go6_r3PssQd23

Lexo më shumë

Koncert Recital TEYC

KONCERT RECITAL

“MUZIKA NA BASHKON”

 

Muzika na bashkon. Te rinjte jane plot endrra e pasione, por gjithashtu kane energjine dhe kapacitetin per ta transformuar ne nje motor te ndryshimeve kulturore dhe sociale ne shoqeri.

Nepermjet programit “Rinia krijon kulture” te Tirana Kryeqyteti i Rinise 2022 synon te krijoje hapesira per te mirepritur aktivitete te cilat fuqizojne te rinjte.

Kete 29 Pril, dy studente te talentuar, Arlind Kamberi dhe Erin Xhaja vijne ne piano dhe Kitare per te performuar ne nje koncert recital ne Tirane.

Pasioni i tyre per muziken klasike e ate shqiptare sjell ne skene disa prej kengeve me te njohura.

Mos mungo bashkohu me ne kete mbremje.

29.04.2022

Ora: 18:30

Vendi: Qendra Kulturore e Katedrales Orthodokse “Ringjallja e Krishtit”

Lexo më shumë

Panairi i Punes

Panairi i punes 2022

Nese je nje i interesuar per te gjetur nje mundesi punesimi, trajnimi, apo praktike mesimore te ftoj te marresh pjese ne panairin e punes te Fakultetit te Ekonomise.

 

Lexo më shumë

Love ends where Violence begins

Love ends where Violence begins

Qendra STEPS në kuadër të projektit “Love ends where Violence begins/ Dashuria përfundon aty ku dhuna fillon” mbështetur nga Fondacioni Rinor Evropian i Këshillit të Evropës, hap thirrjen për 20 të rinj në trajnimin 5-ditor ku pjesëmarrësit do të rrisin njohuritë e tyre mbi të drejtat e njeriut, dhunën me bazë gjinore në marrëdheniet ndërpersonale, dhe veçanërisht në ato romantike, ndikimi që ka dhuna me bazë gjinore në shëndetin mendor dhe sesi të luajnë një rol aktiv në komunitet si promotor të barazisë gjinore.

Projekti “Love ends where Violence begins” ka për qëllim të rrisë kapacitetet e të rinjve mbi parandalimin/reduktimin e dhunës me bazë gjinore në marrëdhëniet romantike te të rinjtë dhe ndikimi që ka në shëndetin mendor përmes një trajnimi 5-ditor. Gjithashtu ky projekt synon angazhimin e të rinjve si aktor kyç në ndërgjegjësimin e komunitetit duke promovuar marrëdhënie ndërpersonale të sigurta, të shëndetshme dhe paqësore përmes zhvillimit të workshopeve me bashkëmoshataret dhe një fushate ndërgjegjësuese.

Profili i pjesmarrësve:
-Ky trajnim është një mundësi e hapur për të gjithë ata të rinj aktivist, vullnetar, punonjës rinor të motivuar të mësojnë dhe të angazhohen në çështjet e barazisë gjinore, dhunës me bazë gjinore në marrëdhëniet romatike dhe ndikimi që ka në shëndetin mendor.
-Të jetojnë në Tiranë ose në zonat periferike/rurale të Tiranës.
– Mosha 18-30 vjeç. (Do të jetë një numër i vogël pjesëmarrësish 30+, ndaj mos hezitoni të aplikoni)
– Të gatshëm të jenë pjesë e trajnimit përgjatë 5 ditëve (ditët e plota)
– Të organizojnë aktivitete follow-up pas përfundimit të trajnimit si sesione informuese, fushata ndërgjegjësuese në shkolla, komunitet.

Trajnimi do të organizohet në Tiranë dhe shpenzimet si akomodim në hotel-ushqim, për pjesëmarrësit janë të mbuluara.

Linku i aplikimit: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfdXtvMHplevU0Gaev1azJZnYZzPjbLAmU_k8WKCfRoreAYQ/viewform

Datat e trajnimit: 11-15 Maj, 2022.
Vendi: Tiranë, Shqipëri.
Afati i fundit për të aplikuar: 27 Prill, 2022.

Për çdo pyetje dhe paqartësi na shkruani në info@qendrasteps.al ose musta.lorela@gmail.com

Lexo më shumë