Si të bësh një CV të mirë me eksperiencën që ke deri tani si Student?

 

A e dini se studimet kanë treguar se mesatarisht rekrutuesit shpenzojnë vetëm 7 sekonda duke parë një CV përpara se të vendosin nëse një kandidat është i përshtatshëm për këtë rol. Prandaj, përshtypjet e para janë kritike për suksesin, kështu që këtu janë shtatë mënyra të thjeshta, por efektive që mund ta bëni CV-në tuaj të dallohet nga turma!

  1. Filloni fuqishëm

Filloni me një përmbledhje të aftësive tuaja dhe arritjeve kryesore. Kjo do të tërheqë rekrutuesin dhe do të tërheqë vëmendjen e tyre që në fillim. Ky profil personal është një pjesë e rëndësishme e CV-së tuaj dhe i tregon rekrutuesit saktësisht se kush jeni, kështu që mundohuni të lini përshtypjen e duhur.

Ja një shembull:

“Unë jam një individ entuziast, punëtor dhe i përkushtuar me një histori të dëshmuar në dizajnimin e faqeve të internetit dhe krijimin e bazave të të dhënave. Kam aftësi të forta teknike, si dhe aftësi të shkëlqyera ndërpersonale. Unë jam i gatshëm për t’u sfiduar në mënyrë që të rritem dhe zgjeroj aftësitë që kam fituar përmes përvojës sime në sektorin e IT.”

  1. Theksoni rezultatet në vend të përgjegjësive

Në vend që të listoni vetëm përgjegjësitë tuaja të së kaluarës, bëni CV-në tuaj të dallohet duke theksuar rezultatet tuaja, duke përdorur të dhëna të matshme për të treguar arritjet tuaja. Kështu për shembull, në vend që të thoni “Kam ndihmuar në rritjen e angazhimit të mediave sociale për Kompaninë X”, shkruani “Kam rritur angazhimin e mediave sociale me 38% për kompaninë X”.

  1. Personalizojeni për punën që dëshironi

Përgjigjuni drejtpërdrejt përshkrimit të punës dhe shpjegoni saktësisht se përse jeni ju kandidati i duhur për këtë rol. Ju mund ta bëni këtë duke i lidhur arritjet tuaja me elementët e rolit të punës.

Punëdhënësit duan që kandidatët të kuptojnë rolin për të cilin po aplikojnë dhe sa më shumë ta demonstroni këtë, aq më shumë do të dallohet CV-ja juaj.

  1. Theksoni ndryshimet dhe rritjen

Në CV-në tuaj duhet të fokusoheni në zhvillimin tuaj personal. Tregoni se si jeni rritur dhe ndryshuar në rolet tuaja dhe arritjet që keni arritur. Kjo do t’i tregojë rekrutuesit se keni mësuar shumë nga pozicionet tuaja të kaluara dhe se jeni të përkushtuar për të mësuar dhe zgjeruar grupin e aftësive tuaja. Nëse nuk keni eksperienca të mëparshme pune mund të përmendni projektet që keni zhvilluar në shkollë apo personalisht, do t’ju ndihmonte.

 

  1. Demonstroni se njihni shumë njerëz të tjerë

Qoftë në universitet apo në rolet e mëparshme të punës, do të keni takuar një sërë njerëzish të ndryshëm. Sigurohuni që kjo të ndodhë. Rrjetëzimi tregon se keni aftësi të forta komunikimi dhe kjo është diçka që punëdhënësit e vlerësojnë shumë.

  1. Trego njohuritë e industrisë

Një ndërgjegjësim për industrinë për të cilën po aplikoni do t’i tregojë rekrutuesit se ju keni aftësinë për të qëndruar në krye të tendencave. Do të jeni shumë më tërheqës për punëdhënësit nëse jeni në gjendje të demonstroni njohuri për industrinë, prandaj sigurohuni që të jeni të përditësuar me çdo lajm dhe ndryshim të industrisë. Kjo do t’ju ndihmojë gjithashtu nëse arrini në fazën e intervistës.

  1. Përdor fjalë të fuqishme

Përdorimi i fjalëve të fuqishme do të theksojë arritjet tuaja dhe do t’i japë CV-së tuaj ndikim shtesë. Përfshini fjalë të tilla si të adaptueshme, inovative, të zbatuara dhe të arritura për secilin prej roleve tuaja, dhe ndiqni me rezultate mbresëlënëse që tregojnë atë që keni dhënë.

Shumë kompani përdorin softuer të bazës së të dhënave për të filtruar kandidatët që nuk përdorin fjalë kyçe të caktuara, prandaj sigurohuni që të studioni përshkrimin e punës dhe të dini se çfarë kërkon rekrutuesi.

Krijimi i CV-së perfekte mund të marrë mjaft kohë, por është mundësia juaj për t’i treguar punëdhënësit arritjet dhe aftësitë tuaja. Sa më shumë të studioni përshkrimin e punës dhe industrinë, aq më mirë do të jeni të pajisur për të dalluar CV-në tuaj.

Paçi fat në kërkimin e punës tuaj, ndoshta të parë 🙂

 

Më poshtë mund të shkarkoni disa forma se si mund ta shkruani CV-në tuaj.