Ja një shembull se si mund të shkruani një email për një aplikim për punë.

Subject: [Emri juaj] – [Pozicioni i punës (Numri i referencës)]

Përshëndetje […],

Unë dëshiroj të aplikoj për pozicionin e [Emri i pozicionit] që është i listuar në faqen tuaj të internetit. Roli dhe përgjegjësitë e renditura në përshkrimin e punës përputhen me interesat dhe aftësitë e mia. Besoj se jam një kandidat i mirë për këtë pozicion.

Bashkangjitur gjeni CV-në time dhe letrën e motivimit. Shpresoj se këto mund t’ju ndihmojnë të mësoni më shumë për sfondin tim, kualifikimet e mia dhe përvojën time.

Faleminderit për kohën tuaj të çmuar. Jam optimist se do të më konsideroni për këtë rol. Mezi pres të njoftohem nga ju për këtë mundësi pune.

Sinqerisht,

[Emri juaj]

[Adresa juaj]

[Numri i kontaktit]

[Email]